Скоростта на метаболизма се счита за ключ към здравословното тегло. Колкото по-бързо

...
Скоростта на метаболизма се счита за ключ към здравословното тегло. Колкото по-бързо
Коментари Харесай

Как да ускорим метаболизма

Скоростта на метаболизма се смята за ключ към здравословното тегло. Колкото по-бързо тялото ни трансформира храната в сила, толкоз по-малко евентуално е калориите да се трансфорат в излишна мазнина. Но с какво бихме могли да подпомогнем своя метаболизъм? Отговорът ни подсказват редакторите на ABC Fact.

Заменете сладкото с естествен шоколад

Става дума за шоколад със наличие на какао над 70%. Екип от учени от Германия и Швейцария са провели изследване, доказващо че ежедневното включване на естествен шоколад към диетата единствено за две седмици ускорява метаболизма на тялото. Този резултат се дължи на подобряването на чувствителността на клетките към инсулин. Нормализирането на тази функционалност кара тялото, вместо да спести калориите " в запас ", ги трансформира в сила.

Промяна на метода към тренировките

Ако към този момент сте почнали да ходите на фитнес или да практикувате друго физическо натоварване, само че не отчитате резултат, е време да измененията времето и интензивността на тренировките. Правилото " колкото повече, толкоз по-добре " не работи тук. Метаболизмът е организиран по подобен метод, че най-хубав резултат имат не дългите, а интензивните натоварвания, комбинирани с кратки шпации за отмора. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР